Supply chain Colruyt, België

2021
EvoltaProjectenSupply chain Colruyt, België
Opdrachtgever
Colruyt Group
Locatie
België
Ontwerpteam
Team Consultancy services

Supply chain management

Geüpdatete grondplannen voor efficiënter transport en minder verspilling

Toen Colruyt Group actuele data ontbrak over de totale opslagruimte per Colruyt-filiaal, ondersteunde Team Consultancy services de Belgische supermarktketen door samen de as-built-dossiers onder de loep te nemen. Colruyt Group is een dynamisch bedrijf dat met de juiste kennis en expertise hun supply chain management blijft optimaliseren. Samen zorgden we ervoor dat producten niet meer als afval diende behandeld te worden of naar de centrale gebouwen zouden terugkeren door plaatsgebrek in de filialen.

Met een team van vier ontwerpers/tekenaars voegden we slimme vectorobjecten toe aan de grondplannen van alle filialen, waarmee we een onderscheid maakten tussen soorten winkelrekken, afmetingen, hoeveelheid schappen en de eventuele aanwezigheid van koeling. Na het tekenwerk stelden we een legende op per filiaal. Daardoor is vandaag de oppervlakte, opslagcapaciteit en het aantal lopende meters winkelrekken (per soort) gekend via de legende voor elk filiaal.

 

Dankzij onze nauwe samenwerking kon het ervaren tekenteam van Colruyt op een relatief korte tijd bruikbare informatie doorspelen aan de dienst verkoop, en raakte elk product foutloos bij het juiste filiaal – en bij de eindklant. In de loop van de opdracht organiseerden we geregeld opvolgmeetings om het uitgevoerde werk na te kijken, vorderingen te noteren en lessons learned te delen.